Dracaena

Wisselend assortiment

Verkrijgbaar in diverse hoogtes

LET OP: Het aanbod is wisselend. Niet alles is altijd op voorraad en OP=OP. Als u voor een specifieke plant komt kunt u het beste vooraf informeren via de telefoon: 0180-631511 of stuur een appje naar 06-86868571.

Beschrijving

De Dracaena, ook wel drakenbloedboom genoemd, is een populaire kamerplant vanwege zijn aantrekkelijke bladeren en gemakkelijke verzorging. Hier zijn enkele richtlijnen voor het verzorgen van een Dracaena:

  1. Licht: Dracaena’s gedijen goed bij helder, indirect licht, maar ze kunnen ook overleven in wat lagere lichtomstandigheden. Probeer ze echter uit de buurt te houden van direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.
  2. Water: Laat de bovenste laag van de potgrond tussen gietbeurten licht opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot, dus zorg ervoor dat de pot goed drainagegaten heeft en dat overtollig water kan weglopen. In de wintermaanden heeft de Dracaena minder water nodig dan in de zomer.
  3. Luchtvochtigheid: Dracaena’s gedijen goed bij normale kamertemperatuur en luchtvochtigheid, maar ze kunnen profiteren van wat extra vocht. Besproei de bladeren af en toe met water om de luchtvochtigheid te verhogen, vooral in ruimtes met droge lucht.
  4. Temperatuur: Dracaena’s gedijen goed bij normale kamertemperatuur, ergens tussen 18-24°C. Ze zijn gevoelig voor koude tocht, dus plaats ze niet in de buurt van tochtige ramen of deuren.
  5. Grond: Gebruik een goed doorlatende potgrond die vocht vasthoudt maar niet te lang nat blijft. Een mix van potgrond voor kamerplanten met toegevoegde perliet of vermiculiet kan geschikt zijn.
  6. Voeding: Voed je Dracaena tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) ongeveer één keer per maand met een evenwichtige vloeibare meststof, verdund tot de helft van de aanbevolen sterkte. Geef in de herfst en winter minder vaak voeding, omdat de groei van de plant meestal vertraagt.
  7. Snoeien: Verwijder regelmatig dode of vergeelde bladeren om de plant gezond te houden. Als de plant te groot wordt, kun je de toppen van de stelen afsnijden om de hoogte te beheersen.