Klimplanten

Wisselend assortiment

Let op, wij hebben een wisselend assortiment! Niet alles is altijd op voorraad en OP=OP. Als u voor een specifieke plant komt kunt u het beste vooraf informeren via de telefoon: 0180-631511 of stuur een appje naar 06-86868571.

Beschrijving

Klimplanten kunnen variëren in hun specifieke behoeften afhankelijk van de soort, maar hier zijn enkele algemene verzorgingstips die van toepassing zijn op veel klimplanten:

  1. Licht: De meeste klimplanten gedijen goed in helder, indirect licht. Sommige soorten kunnen echter ook gedijen in lichte schaduw. Plaats de planten bij voorkeur in de buurt van een raam op het oosten of westen, waar ze voldoende licht krijgen. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.
  2. Water: Houd de grond gelijkmatig vochtig, maar vermijd dat de grond doorweekt raakt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten licht opdrogen. Klimplanten hebben vaak wat meer water nodig dan gewone kamerplanten vanwege hun snelle groei. Zorg ervoor dat de pot goede drainage heeft om overtollig water af te voeren.
  3. Ondersteuning: Omdat klimplanten groeien door zich vast te klampen aan structuren of door te kruipen, hebben ze meestal ondersteuning nodig. Zorg voor een klimrek, een trellis of andere ondersteunende structuren waar de plant zich aan kan hechten.
  4. Temperatuur: De meeste klimplanten gedijen goed bij normale kamertemperaturen tussen 18-24°C. Vermijd plotselinge temperatuurschommelingen en tocht, omdat dit stress kan veroorzaken.
  5. Grond: Gebruik een goed doorlatende potgrond die vocht vasthoudt maar niet te lang nat blijft. Een mix van potgrond voor kamerplanten met toegevoegde perliet of vermiculiet kan geschikt zijn.
  6. Voeding: Voed je klimplanten tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) eens per maand met een evenwichtige vloeibare meststof. Verminder de voeding tijdens de herfst en winter, wanneer de groei van de plant meestal vertraagt.
  7. Snoeien: Regelmatig snoeien kan helpen om de groei van klimplanten te bevorderen en ze in vorm te houden. Verwijder dode, beschadigde of overmatig lange stelen om de plant gezond te houden.