Ficus

Wisselend assortiment

Let op, wij hebben een wisselend assortiment! Niet alles is altijd op voorraad en OP=OP. Als u voor een specifieke plant komt kunt u het beste vooraf informeren via de telefoon: 0180-631511 of stuur een appje naar 06-86868571.

Beschrijving

De Ficus, ook wel bekend als de vijgenboom, is een populaire kamerplant vanwege zijn aantrekkelijke bladeren en relatief eenvoudige verzorging. Hier zijn enkele richtlijnen voor het verzorgen van een Ficus:

  1. Licht: Ficusplanten gedijen goed bij helder, indirect licht, maar ze kunnen ook overleven in lichte schaduw. Plaats je Ficus bij voorkeur in de buurt van een raam op het oosten of westen, waar hij voldoende licht krijgt zonder blootgesteld te worden aan direct zonlicht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden.
  2. Water: Houd de grond gelijkmatig vochtig, maar vermijd dat de grond constant doorweekt is. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten licht opdrogen. Ficusplanten zijn gevoelig voor overbewatering, dus zorg ervoor dat de pot goede drainage heeft en overtollig water kan weglopen.
  3. Luchtvochtigheid: Ficusplanten gedijen goed in normale kamertemperatuur en luchtvochtigheid, maar ze kunnen profiteren van een iets hogere luchtvochtigheid. Als de luchtvochtigheid in je huis laag is, kun je de plant af en toe besproeien met water of een luchtbevochtiger gebruiken.
  4. Temperatuur: De meeste Ficusplanten gedijen goed bij normale kamertemperaturen, ergens tussen 18-24°C. Ze kunnen gevoelig zijn voor plotselinge temperatuurschommelingen, dus vermijd tochtige plekken.
  5. Grond: Gebruik een goed doorlatende potgrond die vocht vasthoudt maar niet te lang nat blijft. Een mix van potgrond voor kamerplanten met toegevoegde perliet of vermiculiet kan geschikt zijn.
  6. Voeding: Voed je Ficusplant eens per maand tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) met een evenwichtige vloeibare meststof. Geef tijdens de herfst en winter minder vaak voeding, omdat de groei van de plant meestal vertraagt.
  7. Snoeien: Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Je kunt ook lange uitlopers inkorten om de vorm van de plant te behouden.