Yucca

Wisselend assortiment

Verkrijgbaar in diverse hoogtes

LET OP: Het aanbod is wisselend. Niet alles is altijd op voorraad en OP=OP. Als u voor een specifieke plant komt kunt u het beste vooraf informeren via de telefoon: 0180-631511 of stuur een appje naar 06-86868571.

Beschrijving

Yucca’s zijn robuuste planten die gemakkelijk te verzorgen zijn. Hier zijn enkele richtlijnen voor het verzorgen van een Yucca:

  1. Licht: Yucca’s gedijen het beste in helder, indirect licht. Ze kunnen echter ook in direct zonlicht overleven. Plaats ze bij voorkeur in een raam op het zuiden of westen, waar ze voldoende licht krijgen.
  2. Water: Yucca’s hebben niet veel water nodig en zijn gevoelig voor overbewatering, wat kan leiden tot wortelrot. Laat de grond tussen gietbeurten goed opdrogen. In de lente en zomer, wanneer de plant actief groeit, kun je matig water geven. In de herfst en winter, verminder de watergift aanzienlijk.
  3. Luchtvochtigheid: Yucca’s zijn tolerant ten opzichte van lage luchtvochtigheid en gedijen goed in drogere omgevingen, zoals die van de meeste huizen. Er is geen speciale luchtbevochtiging nodig.
  4. Temperatuur: Deze planten kunnen goed gedijen bij normale kamertemperaturen, maar ze kunnen ook enige tijd buiten overleven als het niet te koud wordt. Over het algemeen waarderen ze warmere temperaturen, maar kunnen ze ook korte periodes van koelere temperaturen verdragen.
  5. Grond: Gebruik een goed doorlatende potgrond die vocht vasthoudt maar niet te lang nat blijft. Een mengsel van potgrond voor kamerplanten met toegevoegde zand of perliet kan geschikt zijn.
  6. Voeding: Yucca’s hebben niet veel voeding nodig. Voed ze eens per maand tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) met een evenwichtige vloeibare meststof, verdund tot de helft van de aanbevolen sterkte.
  7. Snoeien: Verwijder dode of beschadigde bladeren indien nodig. Trim ook de stengels als ze te lang worden. Gebruik daarvoor een schone en scherpe snoeischaar.